torsdag den 13. november 2014

Tekstforfatning er meget mere end reklamer. Skriften er også en måde at forankre kreative kaotiske processer

Jeg er begejstret for at deltage i workshops. Hver eneste gang er der masser af nye mennesker, perspektiver og udfordringer, der skal løses. I går deltog jeg i Informations " Vores Omstilling", et ambitiøst projekt søsat af avisen. De forsøger at samle projekter, der fokuserer på bæredygtighed - så det bliver nemmere for gode projekter at lade sig inspirere af andre og finde sammen i den gode sags tjeneste.

Arrangementet i går var en skøn blanding af helt unge og ældre, der gerne vil i gang nu - frem for at vente på, at politikerne redder klimaet. Der er masser af spændende tiltag derude - Samsø holdt oplæg om, at deres mål er at blive fossil-fri ø! Ambitiøst. Men ikke umuligt. De tør tænke stort. Så stort, at de faktisk har investeret i en færge, der sejler på naturgas. Det betyder et naturgasanlæg på øen, så busserne også har noget at køre på.

Der var også tid til, at forskellige organisationer og foreninger kunne byde ind med deres udfordringer - publikum cirkulerede rundt og bød ind med ideer. Fx var det gode projekt folkeskoven.dk repræsenteret - ideen er, at Danmark har brug for mere skov, der kan binde CO2 og redde vores grundvand. Man køber et træ - og så planter man enten selv - eller frivillige fra folkeskoven.dk stå for det. Hvordan kan man gøre træer mere sexede? Det var udfordringen. Der kom mange gode bud. Der ligger en stor kommunikativ opgave der, så folk kan mærke ideen - og få lyst til at tage ejerskab over den.

Der var også en højskole, der gerne ville have nogle bud på, hvordan de ligesom kunne arbejde videre med deres ideer. De havde virkelig mange gode initiativer cooking - de har bare brug for, vurderer jeg, at få skabt en fælles historie. Et fundament som de selv og eleverne kan stå på. Derfor ville en tekstforfatter kunne tage ud til dem, suge til sig af stemning, interviewe lærere og elever - tale med køkkendamen og finde ud af, hvilke ting, de forskellig parter drømmer om - og hvilke mål de vil starte ud med. Og hvad de vil gøre for at komme derhen.

Når ideerne flyver, er der brug for teksten til at skrive historien ned. Fastholde den. Forankre. Historier kan overlevere visioner, drømme og ikke mindst samle og fastholde den vigtige erfaring, der bliver skabt hvert eneste år på en højskole.  Og netop for en skole hvor elverne stopper efter 6 måneder kan der være god brug for en køreplan, så alle ved, i hvilken retning de arbejder. Og kører på fælles brændstof og passion. Nogle lærere brænder meget for, at at den usikre unge får øje på alle sine fantastiske ressourcer. køkkenpersonalet drømmer måske om at få et økologisk selvforsynet køkken. Begge dele er vigtige. Boldene skal bare samles ind igen og gribes, når de kastes op, så man bliver bedre og bedre til at jonglere. Kan man designe en vision? Tegne den? Skrive de ned?

Ja. Det tror jeg på.
Og jeg vil gerne gøre det med din eller jeres vision også. Lad mig skrive fremtiden i tæt samarbejde med jer.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar