onsdag den 2. september 2015

Pluk din helt egen dag - stykke for stykke

 
 
 
 
 
Hver eneste dag kan vi forme, så vi fylder en masse gode ting ind i den, der gør os glade. Jeg tror ikke på, at vi altid bliver gladere af at stræbe efter mere - større- bedre. Men når vi kan nyde det vi har lige nu, så er vi på rette spor. Så kan vi fylde mere på efter behov. Og så er der også en større sandsynlighed for, at vi også vil nyde det nyde det,  der kommer ind i vores liv. Jeg elsker sommeren, men nyder samtidig, at vi går efteråret i møde. Det betyder varm te en masse, lune strikketrøjer og ild i pejsen - hvis jeg da opdriver sådan en!

Der er altid noget at være glad for, selvom det på dage med for lidt søvn, for meget arbejde, for lidt tid til venner føles sådan. Hvis du ikke allerede har lært at sætte pris på naturen, vil jeg opfodre dig til at give det en ny chance.

Naturen er det bedste sted at øve sig i bare at være uden at føle, du absolut skal præstere noget. Det skyldes sikkert, at naturen ikke er interesseret i at konkurrere med dig. Du behøver ikke vise noget frem - du er bare en gæst. Du kan bare være der.  Naturen sørger for pynten (smukke farver og dufte), musikken (fuglesang) - og måske endda lidt lækre søde brombær, hvis nu du tager af sted om efteråret.

Hvis du, mod forventning, keder dig bravt derude, så prøv at opsøg naturen på forskellige tidspunkter på dagen. Skoven er fx meget anderledes en tidlig morgen - eller en sen aften. Når det regner eller blæser. Find ud af, hvornår på dagen du synes, du elsker at være der. Tit gør vi ting på de samme tidspunkter hver dag. Men vi kommer til at kede os bravt på et eller andet tidspunkt. Derfor er det så sundt - og sjovt - at gøre ting på nogle anderledes tidspunkter. Det giver næsten altid anledning til at tingene an fra nye vinkler. Og nye vinkler giver nye ideer og indtryk.

God fornøjelse med at gå derud og nyde naturen - uanset om du bare tager en halv time afsted eller tager telt og rygsæk med.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar